B&B en Paardrijden Familie Kortlever

Wees voorzichtig en een goede reis

Paarrijden in de omgeving

U kunt bij ons langs komen met u paard op de Veluwetrail.   Of huren bij de naastgelegen maneges voor een tocht door de bossen.

Bewegingsstal


Bewegingsstal voor al onze paarden:

Vele paarden in Nederland zijn gehuisvest stallen van 3 bij 3 meter of in stands van 1,5 bij 2,5 meter.

Echter, paarden zijn van nature kuddedieren die in een groep de hele dag bezig zijn met eten, drinken en het hebben van sociale contacten hebben.

Wij hebben in augustus 2005 als eerste in Nederland de overstap naar een andere manier van huisvesting gemaakt en hebben de paarden nu in een ACTIEFSTAL staan.

De paarden zijn als kudde gehuisvest in een gebied rond de manege. In dit gebied bevindt zich een stuk bos, een drinkplek, een beschutte ruimte met zand om te liggen, een grote vlakte om te lopen, diverse hooi en stro eetpunten en een krachtvoer station.

De paarden krijgen over de hele dag 20 kleine porties krachtvoer en  hebben de mogelijkheid om eveneens 20 keer per dag ruwvoer op te nemen.

Krachtvoer, hooi en water en ligruimte zijn op redelijke afstand van elkaar geplaatst, hierdoor moeten de paarden een traject af leggen om aan hun voederbehoefte te voldoen en hebben ze net als in de natuur dus veel beweging. Ook ontstaat er weer een natuurlijke rangorde binnen de groep. De paarden lopen de hele dag in de frisse lucht.

Door deze vorm van paardenhouden komen koliek en stereotype gedragingen zoals weven, kribbenbijten en lucht-zuigen nauwelijks meer voor en zijn de paarden in hun natuurlijke balans.

De paarden staan dag en nacht zomer en winter in de actiefstal.

Paard huren of stallingsmogelijkheden.

Op reis met uw paarden.

 

U kunt op uw paardentrip schitterend over de Veluwe de aangelegde paarden routes volgen. In Schaarsbergen kunt u bij ons overnachten, wij zitten op heel korte afstand van de manege's waar u de paarden kunt stallen.

U kunt bijons de paarden afzadelen en uw tassen naar uw slaapkamer brengen en u kunt de paarden schoonspuiten na een intensieve trip. Daarna brengt u uw paarden naar de manege voor de overnachting.


Er is op loopafstand voldoende eetgelegenheid, waarna u nog kan genieten van onze ruime B & B en de route voor de volgende dag weer kunt uitstippelen.


Na een heerlijke nachtrust en een goed ontbijt gaat u weer vertrekken nadat u alles weer gezadeld en gepakt heeft.